Laster

laster...

0 Varer i handlekurven.
Forsendelse 0 ,-
Total 0,00 NOK

Vision og misjon

Hos Refurb er vi opptatt av at alle skal vinne. Vi tror på at du vinner ved å få et kvalitetsprodukt til en bedre pris – det vinner miljøet også selvsagt på – og vi vinner, når du er tilfreds. Derfor arbeider vi ut fra en visjon om å gjøre en forskjell.

Visjonen bak Refurb

Å være i spissen for å endre holdninger innenfor resirkuleringsøkonomi for IT-bransjen, og dermed minimere det miljømessige fotavtrykket, er vi med på å skape en bæredyktig bedrift basert på gjenbruk.

Misjon for Refurb

Refurb A/S har som misjon å skape driftsmessig gevinst gjennom:
1. Value recovery
2. Konkurransedyktig salg av gjenbrukt IT-varer og forbrukerelektronikk til private, offentlige og bedrifter.
3. Redusering av miljøbelastningen ved å minske behovet for produksjonen av ny IT og forbrukerelektronikk
4. Gjenbruk av den del av produktene som ikke kan gjenbrukes gjennom salg

Gjenbruk og miljø

Mange brukte computere, skjermer og bærbare PC-er ender alt for ofte - og alt for hurtig - med å bli kastet eller ødelagt. Det synes vi er synd!

Selv om kontorets bærbare computere er blitt avskrevet i bedriftens regnskap og derfor skiftes ut med nytt, så kan andre absolutt få glede av dem i flere år frem i tid. Det er ingen grunn til å sette det i kjelleren eller kaste det ut.

Behovet har stagnert

Utviklingen har vist - for noen forklart med Moore´s Lov tilbake fra 1965 – at computerkraften utvikler seg eksponentielt. Det betyr, i grove trekk, at du kan forvente en dobbelt så kraftig PC ca. hvert andre år. Det er fortsatt program- og spillutviklere som forsøker å utnytte kapasiteten til det fulle i det seneste nivået av teknologi. Hvis du derimot ikke arbeider profesjonelt med tung videoredigering, så klarer du deg fint med en PC som har et par års tjeneste bak seg. Utviklingen er så å si langt foran behovet.

Fakta om elektronikk avfall

Elektronisk avfall fra PC-er er et stort problem. Vi har laget denne grafen for å synliggjøre fakta omkring verdien ved å gjenbruke elektronikk.

Du er mer enn velkommen til at bruke grafen som du ønsker, bare husk å angi kilden.

Klikk på bilde for å se hele grafen

Gjenbruksøkonomi

Gjenbruksøkonomi er motsvaret til den lineære tanke om bruk- og kast-samfunnet. Hos Refurb tenker vi annerledes og inspireres av tanken om å gjenbruke, der det handler om å redusere forbruket, gjenbruke og resirkulere mest mulig. Både i forhold til miljøet og den måten vi tenker forretningsmessig.

Ved å gjenbruke en PC, skal det produseres en PC mindre. Dermed reduserer vi forbruket av ressurser og gjenbruker selvsagt mer. Det som vi ikke lykkes å gjenbruke blir forsvarlig resirkulert. Det betyr at så mye som mulig blir tatt bort, smeltet om og brukt til ny produksjon.

Når vi tenker i sirkler om vår bedrift, så er det blant annet fordi våre kunder også er våre leverandører. Vi kjøper partier av brukte IT-varer fra bedrifter, kommuner og offentlige institusjoner, men vi selger også til bedrifter, kommuner og institusjoner.

Vi har allerede eksempler på at vi har bidratt til å gi en PC 2 ekstra liv. Til en bedrift som ny, og deretter først til enda en bedrift, og nå hos en privat forbruker. Vi har kun vært her siden 2008, så kjeden burde kunne bli mye lengre.

Tankene bak gjenbruksøkonomi

Slik tar vi selv ansvar for miljøet

Vi kjøper papp og emballasjematerialer hos Lund & Christensen A/S, som forhandler brukt emballasje. Det betyr at det skal produseres mindre papp, som helt naturlig minimerer belastningen av miljøet.

Vi forsøker dessuten så godt som vi kan å resirkulere så mye som mulig av den emballasjen vi mottar varene i.

Vi har valgt å gjøre hjemmesiden vår Co2-nøytral, for å minimere miljøbelastningen ytterligere. Det gjør vi ved å kjøpe Co2 kvoter.

Les mer på https://www.co2neutralwebsite.com/.

Refurbs eget IT-utstyr er selvfølgelig også gjenbrukt. Vi har som en profesjonell bedrift store krav til vår IT-setup og dette behovet utfylles enkelt med vårt eget brukte utstyr. Fra labelprinter til serverpark.

Her kan du se hvilke andre initiativer Refurb arbeider med for å bli en grønnere bedrift:
https://cdn.refurb.eu/Documents/refurb-miljo/Roadmap.pdf.